Smoothwall‎ > ‎Funktioner‎ > ‎

Innehållsfilter

Innehållsfilter - Content Aware - Dynamic Content Analysis


Smoothwall sätter standarden för intelligent webbfiltrering

Kan ert nuvarande webbfilter hänga med?Content Aware vs URL blocklists

Oavsett hur avancerad en URL blockeringslista verkar vara, så kan listan helt enkelt inte kan hänga med, när det gäller den moderna webben. 

Stora mängder av nya webbplatser, blogginlägg och bilder publiceras varje minut, blocklistor tar tid att analysera och kategorisera.

Smoothwall’s Dynamic Content Analysis™ teknik undersöker inte bara innehållet, utan sammanhang och konstruktionen av varje webbsida.

Smoothwall använder en kombination av blocklistor tillsammans med vår intelligent innehålls analys, som kan analysera innehållet i varje sida i realtid och kategorisera dem, för att sedan göra ett beslut om ni vill visa sidan.

Med hjälp av denna avancerade teknik, vi kan erbjuda en 360 ° filtreringsmetod, med hänsyn till innehållet på sidan, vare sig det är ett sökord, domän, bild, kommentar eller text.

Smoothwall levererar mycket noggranna resultat från realtidsfiltrering, med hjälp av Dynamic Content Analysis™

Testa ert befintliga porrfilter


Testa ert befintliga porrfilter genom att besöka https://www.playboy.com
Testa nu att besöka samma sida, men genom att använda Google översättnings sida från Engelska till Svenska:

Det är ingen bra lösning att spärra https://translate.google.se dels måste man då spärra alla Googles domäner t.ex. https://translate.google.dk etc.
Samt att Google översättning bör finnas i alla skolor för undervisningens skull.

Exemplet ovan är bara ett av alla sätt som eleverna använder för att kringgå enklare porrfilter, sättet att komma förbi porrfilter enligt ovan, är dock så välkänd att vi valt att visa hur eleverna enkelt går förbi många porrfilter.

Utanför skolan
Vi får ofta samtal från rektorer som berättar att deras elever lämnar skolan under rasterna för att besöka t.ex. en galleria där de kan surfa fritt....
Smoothwall ser till att eran utrustning alltid har ett aktivt porrfilter / webbfilter oavsett var eleven befinner sig. Självklart kan man ha olika regler i skolan och utanför skolan. 


Hur fungerar det i Smoothwall?Smoothwall har tillbringat över 17 år med att analysera innehållet på webbsidor för att säkerställa att innehållet är lämpligt för för er målgrupp. 

Vår webb-filter analyserar innehåll och sammanhanget av nytt material i realtid för att förhindra att något glider igenom. 

Vi erbjuder 120 olika kategorier av innehållsfiltrering. Söktermer inspekteras på över 80 webbplatser, samt vi ser till att säker sökning "safe search" aktiveras för alla kända webb- och bild- sökmotorer.

Vi ser också till våra kategorier är uppdaterade baserat på information vi får från tredje part, inklusive Internet Watch Foundation och Polisen.

Vår flerdimensionell metod ger den ultimata nivån av skydd, den kategorisera innehållet från bildnamn och kommentarer till URL - och allt däremellan.

Allt oönskat material (inklusive anonyma proxies och online spel) kan upptäckas och blockeras.

Sociala medier, fildelning och andra möjliga distraktioner kan blockeras helt, eller hanteras effektivt i innehållsfiltret.Testlicens    Kontakt

     

Film om hur webbfiltret fungerar


OBS! Filmen är gammal så mycket har tillkommit och gränssnittet är ändrat!


Se även Vem - Vad - Var - När samt hur länge? Där finns även nya video filmer som visar det nya gränssnittet.