Retrospect: Ny version 19

Vad är nytt

Retrospect Cloud Storage

Med Retrospect Backup 19 kan företag över hela världen nu skydda sin kritiska infrastruktur på Retrospect Cloud Storage, med komplett stöd för oföränderliga säkerhetskopior och avvikelsedetektering, utöver på plats med stöd för många NAS-enheter och bandbibliotek.

Retrospect Cloud Storage är byggt på Wasabi Technologies Hot Cloud Storage, vilket ger blixtsnabb objektlagring. 

Retrospect Cloud Storage utnyttjar den grunden för att tillhandahålla avancerade dataskyddsfunktioner som oföränderliga säkerhetskopior. Med Retrospects AES-256 at-rest-kryptering kan känslig data säkerhetskopieras till Retrospect Cloud Storage men garanterat förbli privat från den underliggande infrastrukturleverantören, inklusive Retrospect, Inc. och Wasabi Technologies. 

Genom att använda Retrospect Cloud Storage och säkerhetskopieringar med med säkerhetskopieringsregeln 3-2-1, är företag helt skyddade och krypterade från ransomware-attacker med säkerhetskopieringar på plats och i molnet.

Retrospect Cloud Storage är tillgänglig som en prenumerationslicens, kompatibel med både eviga och prenumerationslicenser. Den är tillgänglig som nivåer på 500 GB, 1 TB, 5 TB och 10 TB.

Backup Comparison

Företag måste förstå inte bara vad som finns i en säkerhetskopia utan vad som förändrades mellan säkerhetskopiorna. Med hjälp av avvikelsedetektering och backup-jämförelse kan administratörer identifiera exakt vilka filer som ändrats för att signalera en anomali och utvärdera deras innehåll för att isolera ransomware-infektioner.

Om du har en säkerhetskopia som innehåller fler filer än du förväntade dig, kan du genom jämförelse av säkerhetskopiering gå igenom exakt vilka filer som ändrats för att förstå varför säkerhetskopian var större.

På Windows: Välj en säkerhetskopia och klicka på "Compare". Du kan sedan använda en väljare på resultaten. Detta är användbart om du vill jämföra säkerhetskopior och använd sedan anomalidetektionsväljaren för att identifiera vilka filer som upptäcktes som avvikelser.

På Mac: Välj en säkerhetskopia och klicka på "Compare". Observera att Mac-programmet inte kan använda en väljare på resultaten.

LTO-9 stöd

Retrospect Backup 19 stöder nu LTO-9 band med certifieringar för det senaste från HPE, IBM, Quantum och MagStor.

Multi-Factor Authentication (MFA) och kryptering

Identitetsskydd är viktigt även för applikationer på plats. Retrospect Backup kommer att stödja konfigurationskryptering och multifaktorautentisering kombinerat med en lösenordsuppmaning. Även om en angripare får administrativ åtkomst till datorn där Retrospect Backup körs, kommer de inte att kunna komma åt programmet eller konfigurationsfilerna.

På Windows: I Inställningar, välj "Advanced". Du kan välja "Encrypt configuration files" (om du har ett lösenord konfigurerat) och "Använd multifaktorautentisering". Vi rekommenderar att du använder "Visa QR-koden" för att lägga till Retrospect till din MFA-mobilapp.

På Mac: I Inställningar, välj "Säkerhet". Du kan välja "Encrypt configuration files" (om du har ett lösenord konfigurerat) och "Använd multifaktorautentisering". Vi rekommenderar att du använder "Visa QR-koden" för att lägga till Retrospect till din MFA-mobilapp.

När du ställer in multifaktorautentisering och försöker logga in igen kommer Retrospect att fråga efter ditt lösenord och engångsverifieringskoden. Om du tappar möjligheten att generera engångskoderna låter Retrospect dig klicka på "Återställ...", och det kommer att skicka ett e-postmeddelande med den hemliga nyckeln inkluderad.

Retrospects multifaktorautentisering är kompatibel med de ledande MFA-apparna i App Store, inklusive Duo, Salesforce Authenticator, Google Authenticator, Authy och Microsoft Authenticator.

OBS: E-postmeddelanden krävs för MFA-återställning. Om du inte har konfigurerat e-post och du förlorar möjligheten att generera engångskoderna, kommer du att förlora tillgången till Retrospect.

Retrospect Management Console: Ny designad Dashboard

Retrospect Management Console samlar hela din infrastruktur i en enda fönster. Den vanligaste feedbacken vi fick var dock att den ursprungliga instrumentpanelen gav för mycket data. Det var så mycket data att kunderna tyckte att det var överväldigande. Den omgjorda instrumentpanelen förbättrar denna sammanställning till en enkel uppsättning grafer för att snabbt sammanfatta tillståndet i din miljö utan att lägga till för mycket detaljer.


OS-uppdateringar

Den vanligaste orsaken för att drabbas av ransomware är att ha ej patched sina system. Att hålla systemen uppdaterade med de senaste OS-versionerna är avgörande för att skydda din infrastruktur mot ransomware-attacker, och nu gör Retrospect det enkelt med OS Compliance. Retrospect Management Console listar alla system i din miljö med deras nuvarande OS-version och noterar om det är den senaste versionen, vilket gör att du snabbt kan identifiera vilka system som behöver korrigeras.

Om du inte använder Retrospect Management Console skickas ingen data till Retrospect. Om du använder Retrospect Management Console inkluderas OS-informationen automatiskt med resten av säkerhetskopieringsdata som skickas.