Ad Blocker

Varför ska man stoppa annonser?

Många skolor och företag väljer att stoppa annonser i sina datorer, dessa är de främsta orsakerna:

1. Det gör er surfning säkrare 

Många angripare köper upp annonsutrymme på några av världens mest populära webbplatser och laddar dem med skadliga annonser som kan göra stor skada på er dator. Det snabbaste och enklaste sättet att ta tag i detta problem är att blockera onlineannonser från att visas överhuvudtaget.

    2. Det gör att sidorna laddas snabbare

Det stoppar analyskoden, texten och bilderna som följer med varje, utan annonser kan ni koncentrera er på det faktiska innehållet på webbplatsen– t.ex. artikeln du vill läsa eller videon ni vill se – utan distraktioner. 

Inga avbrott för annonser i YouTube

     3. Bättre webbupplevelse 

Ni får renare webbplatser, inga irriterande popup-fönster, inga plötsliga och ovälkomna ljud... Att ersätta alla annonser med tomrum kan göra att upplevelsen av en webbsida radikalt som en helt annorlunda upplevelse. 

    4. Ni spar bandbredd samt minskar datamängden

Det är vanligt att man läser olika nyhetssidor och det kan bli mycket data om flera hundra användare ska ladda hem samma bild. Det är också ganska vanligt att annonsbilderna skiftar baserat på vad man tidigare har sökt efter så även med en lokal proxy blir det ofta mycket att ladda ned.

5. Det hindrar annonsservrarna från att spåra dig

Annonsservrar levererar inte bara annonser till era webbläsare – de håller ett öga på vad ni gör online och samlar in all möjlig personlig information om dig och dina vanor som sedan kan säljas till tredje part, eller användas för att skicka dig ännu mer riktad reklam vilket kanske kan vara bra på en privat dator, men ej en skol eller företagsdator. 

Vilka Ad Block funktioner finns det i Smoothwall?

För att hitta de senaste funktionerna se kategorier


Andra funktioner i Smoothwall som kan öka läsbarheten m.m.

Ni kan ta bort störande kommentarer från dessa sidor med hjälp av innehålls modifieringar: