Smoothwall: AI Tools kategori

Det finns nu en kategori som heter "AI Tools"

General AI (AGI)-verktyg är en uppsättning mjukvara och teknik som syftar till att simulera eller replikera mänsklig intelligens över ett brett spektrum av

uppgifter. Dessa verktyg är designade för att vara flexibla, anpassningsbara och kunna lära sig och förbättra på egen hand. 

De kan användas för autonoma fordon, chatbots och virtuella assistenter. 

Exempel inkluderar ramverk för maskininlärning, NLP-bibliotek och djupinlärningsarkitekturer.

Det skrivs mycket om ChatGPT och GPT-4

Detta skriver Wikipedia om ChatGPT:

"ChatGPT är en chattrobot eller virtuell assistent, baserad på en stor språkmodell, som har utvecklats av företaget OpenAI under ledning av dess CTO Mira Murati med flera. 

ChatGPT kan besvara faktafrågor, författa användbara texter av olika genrer, och samtala på ett människoliknande sätt på många olika språk."

Ni hittar de senaste kategorierna i Smoothwall här.

I skolvärden är man rädd för att eleverna börjar använda tekniken till t.ex. uppsatser och olika provsvar.

Ett exempel är https://openai.com

På frågan: Berätta om Astrid Lindgren

Blev svaret: Astrid Lindgren (1907-2002) var en av Sveriges mest kända författare och barnboksförfattare. Hon är mest känd för sina böcker om Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Karlsson på taket och många andra klassiska berättelser som har blivit älskade av barn och vuxna över hela världen.

Astrid Lindgren föddes i Vimmerby, Småland och växte upp på en bondgård. Hon började skriva redan som tonåring och fick sitt genombrott som författare 1945 med boken "Pippi Långstrump". Sedan dess har hon fortsatt att skriva böcker och historier som har blivit tidlösa klassiker.

Astrid Lindgren var också känd för sitt engagemang för barns rättigheter och sociala frågor. Hon var en stark förespråkare för fred och mänskliga rättigheter och var en av de mest inflytelserika personerna i den svenska debatten om barns rättigheter.

Idag är Astrid Lindgren en ikon i Sverige och hennes böcker har översatts till mer än 100 språk och sålt i miljontals exemplar över hela världen.