Bibliotek

En intelligent inställning till säkrad webbaccess

Säker, CIPA-kompatibel, lättanvänd webbfiltrering för bibliotek

Smoothwall Firewall och Smoothwall Filter erbjuder ett idealiskt webbinnehållsfilter för bibliotek. 

Med en hög omsättning på gästanvändare, måste ni kunna konfigurera en gång och låta lösningen arbeta utan ständig uppmärksamhet.

Om ni har många användare, kan ni också begränsa Internet hastigheten. Ni kan välja om alla skall få en maxhastighet eller om ni t.ex. vill begränsa strömmande media när er lina börjar bli full.

Ni kanske inte vill att era användare använder t.ex. Skype m.m. det är lätt ordnat med vår applikationskontroll.

Vår teknik ger mycket noggranna filtreringsresultat i realtid eftersom det filtrerar varje webbsida dynamiskt - det förlitar sig inte på föråldrade URL-databaser. 

Dynamic Content Analysis-motorn undersöker inte bara innehållet, utan sammanhang och konstruktionen av varje webbsida, på detta sätt kan allt oönskat material blockeras utan att i onödan inverkar på surfupplevelsen.

Full kontroll och utförlig, detaljerad rapportering

Guardians intuitiva rapporterings-motor tillhandahåller alla detaljer som behövs, för att förstå och tolka aktiviteter Real-tids loggar finns tillsammans med rapportmallar som kan visa detaljerad information om användare, webbsidor och trender. 

Systemet har flexibla åtkomstkontroller som gör det möjligt för administratörer att ställa in tid och rumsbaserade regler.  

En användarportal ger lokal kontroll åt behörig personal, som kan åsidosätta filtrering, så att oavsiktliga blockeringar inte inskränker på surfning. 

I skolans/utbildnings/biblioteks miljö är det möjligt att generera rapporter, för att se vad eleverna/besökare har access till under lektionerna, och kontrollera status för tillfälligt avstängda användare.