Offentlig sektor

Webbfiltrering och säkerhet för myndigheter och offentlig sektor

Övervakning och skydd

Flera funktioner och bättre skydd

Vår teknik levererar all webbsäkerhet och de filtreringsverktyg som behövs för att skydda användare och nätverk hos myndigheter, offentliga sektorn, försvars- och icke statliga organisationer – till en berättigad kostnad. 

Alltifrån bibliotek till brandkårer, till polis och kommuner, alla litar på ”Smoothwall's Webbfilter”.


Smoothwall lätthanterade filtreringsteknik gör det möjligt för användare att arbeta inom en säker webbmiljö med minimala avbrott. 

Den hjälper till att stödja er ”AUP” godtagbara användnings policy och övervaka sociala nätverk och nöjessurfning m.m.

Erfarenheten visar att offentliga institutioner behöver teknik med pålitlig rapportering – Smoothwall ger detaljerad rapportering från enskild användarnivå, till trender för er organisation; all information som behövs för att bedriva och övervaka er webbsäkerhet.

Smoothwall startade i början av 2 000 talet i England, Smoothwall har idag (2022) vuxit till en prisbelönad, organisation som hjälper över 7 miljoner användare.

Ca 10 000 skolor och 40 % av utbildningsorganisationerna i Storbritannien ensam litar på Smoothwall.

Smoothwall skapade redan 2001 ett innehållswebbfilter, redan 2004 gick det att ansluta Smoothwall till Microsoft AD för att sedan snabbt komma med flera autentiserings möjligheter, 2012 var det dags för Google autentisering.

2009 Införde Smoothwall HTTPS filtrering och 2019 var det dags för Två faktor autentisering (2FA) för administratörs inloggningen

Smoothwall har idag partners i mer än 60 länder runt om i världen.

Smoothwall har funnits på den Svenska marknaden sedan började av 2 000 talet.

Det betyder att webbfiltret är ordentligt anpassat för den Svenska marknaden, vilket många av våra konkurrenter inte är. 

Detta betyder att Smoothwall vet om det är en Svensk nyhetssida eller om det är en svensk utbildningssidan för sexualkunskap. 

Smoothwall har också möjlighet att t.ex. blockera en sökning på vulgära Svenska ord.

Jämför gärna Smoothwall med andra produkter i en riktig Svensk miljö.

Enkel att implementera och skala

Vi vill gärna hjälpa er med implementering och utvärdering genom att ge er ett komplett utbud av alternativ, tillsammans med stöd från våra engagerade ingenjörer. 

Fullt skalbar och lätt utvecklingsbar, webbfiltret arbetar på ett säkert operativsystem och kan köras virtualiserat, som en mjukvarutillämpning på en dedikerad server eller som fristående hårdvara. 

Det gör det möjligt för Guardian att integreras i de mest krävande nätverksmiljöer.

Kärnfunktionalitet som omfattas: